Árnyékolástechnika főoldal Redőny

Redőny

Mit kell tudni a redőnyök témakörében?

Nemcsak a napsugárzás elleni védelemhez ideális, hanem fontos szerepet kap a lakás betörés elleni védelmében és a hőszigetelésben is.

Hogyan teszi biztonságosabbá otthonunkat?

Az átlátást típustól függetlenül minden redőnyfajta meggátolja. A különböző anyagból készült lécek eltérő mértékben felelnek meg a biztonsági követelményeknek. Ezek vastagsága is befolyásolja ezt a tulajdonságot. A betörésbiztosság növelhető, ha fa vagy alumínium redőny kerül beszerelésre. Ez még jobban fokozható az acél redőnylécek alkalmazásával.
Befolyásoló tényező a vezetősín mélysége is, ezért fontos, hogy ez ne legyen kicsi. Így megakadályozza a redőnypáncél kitépését.

Hogyan lesz kényelmes lakásunk a segítségével?

Nyáron kiemelt fontossága van a tűző napfény leárnyékolásában. Az egyik előnye, hogy leengedve sem kell teljesen sötétnek lennie bent, ugyanis a redőnylécek közötti réseken valamennyi fény bejut. Sőt, ha az ablak is nyitva van, akkor ezeken a réseken át nyugodtan áramolhat a friss levegő.

Igen népszerű árnyékolónak számít a téli hőszigetelő tulajdonsága miatt is. A megfelelően beszerelt redőnyök eredménye a lecsökkent fűtésszámla. Ez a hőszigetelési képesség is függ a redőnyök fajtájától, anyagától.

Zajvédő tulajdonsággal is rendelkezik. Otthonunk légköre nyugodtabb lehet, mert lehúzott állapotban lecsökkenti a kintről bejövő zajokat.

A redőnyök adta kényelem még tovább fokozható, ha a működésük motorizált és automatizált. A redőnymotor leveszi vállunkról az állandó redőnyhúzogatás terhét. Automata működése közben pedig még otthon sem kell lennünk azért, hogy az árnyékolás tökéletes legyen, ugyanis a napérzékelővel együtt ez megvalósul.

Szinte bármikor beépíthető. Ma már nem jelent gondot a ferde síkú tetőablakokra való felszerelése sem, illetve a ferde ablakokat is el lehet látni redőnnyel. Az árnyékolástechnika fejlődésének következtében szinte mindenféle nyílászáróra, üvegfelületre lehet találni megoldásokat.

Tudta Ön, hogy akár saját kezűleg is felszerelhető vagy megjavítható? Webáruházunkból kiválaszthatja az Önnek megfelelőt, amihez felszerelési segédanyagot is talál.

Nézzen be a redőny webáruházba a kiválasztáshoz és megrendeléshez!

Redőnyléc színminták megtekintése.

Dósa Géza
Dósa Géza
ügyvezető

Dósa Kft.