Árnyékolástechnika főoldal Reluxa

Reluxa, a népszerű árnyékoló

Milyen előnyökkel rendelkezik a reluxa?

 

A reluxa a belső árnyékolók között az egyik legnépszerűbb. Előszeretettel alkalmazzák lakások, irodák, télikertek, üvegfalak árnyékolására. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy nedves, vizes helyiségekbe, például konyhába, fürdőszobába is felszerelhető, ugyanis anyaga alumínium vagy fa.

 

 1. Megvéd a napsugárzástól. A reluxa segítségével Ön kényelmesen látja a monitort vagy a TV-t, ugyanis megakadályozza a zavaró napsütést.
 2. Bárki számára megfizethető. A reluxa olcsó és rendkívül egyszerű árnyékoló. Ezek azok a tulajdonságok, amiért annyira közkedvelt.
 3. Könnyen lehet kezelni. Mozgatható bovdennel ellátott reluxa pálcával, zsinórral, üvegpálcával, távirányítóval vagy kapcsolóval. A reluxa alján lévő nehezebb zárólécnek köszönhetően könnyen leengedhető a saját súlya miatt. Mozgatása kerülhet a jobb és a bal oldalra is.
 4. Megvéd a nagy hőmérséklettel szemben. A reluxa sokat tesz a nyári elviselhetetlen forróság idején. Ha a lamelláit függőleges helyzetbe állítjuk, akkor csökken a belső hőmérséklet. Ez még hatékonyabb a fehér vagy metál reluxa alkalmazásával.
 5. Le- és felszerelése hamar megoldható, még otthon, házilag is. Mindössze néhány csavar kell csak a reluxa karnisához, a feszítéséhez és a kezelőszervekhez.
 6. A megjelenése igen esztétikus. A színek kombinálhatóak, bármilyen variációban lehetnek. A reluxa fajták között a fareluxa az, amely igazán exkluzív.
 7. Különböző árnyékolási fokozat állítható be a reluxa által. Lamelláinak elfordításával szabályozni lehet a fény mennyiségét. Az ívelt lamellák (a reluxa ettől kapja a merevítést) visszaverik a napsugarakat. Eközben nem csökken le a világosság, viszont szórt fény érkezik be a házba vakítás nélkül.
 8. Kis helyet foglal. Nincs szüksége nagy térre, mert karnisa csak 25 mm x 25 mm vastag. Amikor felhúzott állapotban van a reluxa, akkor csak kis mértékben csökkenti le a fényt. Ez leginkább ablaktisztítás esetén érvényesül.
 9. Megvéd minket a betekintéstől, viszont a kilátást nem befolyásolja. Ha a reluxa lamellák megfelelő szögben vannak, akkor csak a kívülről való betekintés van korlátozva, a kilátás nem. Így nem zár el minket a kinti világtól.
 10. Alkalmazása széles körben megvalósítható. Rengetegféle helyre felszerelhető, legyen az mennyezet, fal, ablakkeret, homlokzat, áthidaló alatti rész vagy két üveg közötti rész. A reluxa tökéletesen megfelel térelválasztónak is.
 11. A reluxa élettartama hosszú. Alumínium lamelláit beégetett lakkozással gyártják, így nem fakulnak. 5-10 évente lehet szükség a zsinórcserére, ami a használattól függ. A felhúzózsinórjának lecserélését könnyen meg lehet oldani.
 12. A karbantartására nincs szükség. Egy egyszerű törlőeszközzel kell csak megtisztítani a reluxát úgy, hogy a lamellái zárt állapotban vannak. Érdemes havonta egyszer áttörölni mindkét oldalát.
 13. A reluxa bármilyen méretben elkészíthető. Nem rendelkezik kötött méretválasztékkal. A magassága maximálisan 270 cm lehet (25 mm széles lamellájú alumínium reluxa esetében), és maximum 200 cm széles lehet. Az ettől nagyobb reluxa már kettő vagy több darabból készül.

Melyek a reluxa lényeges tudnivalói?

A lamellája lehet 16 mm és 25 mm széles. A 35 mm-es reluxa lamellát már nem gyártják.

Ferde vagy bukó ablak esetében alul is rögzítésre kerül, így a feszítése megoldott, illeszkedik a nyílászáró szárnyához és nincs libegés.

Ha a reluxa üvegpálcás, akkor nincs szükség az ablakkeret kifúrására, amelyet a zsinór vagy a pálca rögzítése miatt kellene elvégezni.

A reluxa fajta és szín a helyszínen is kiválasztható.

Nem ajánlott kádban kimosni a reluxát, mert zsinórjai megnyúlhatnak.

 

Mennyi a reluxa ára?

A reluxa árak:

 • Fareluxa: 21.900 Ft/m2
 • Alureluxa: 4.300 Ft/m2

Az ár a szerelés költségét tartalmazza.

Önállóan is felszerelhető a reluxa?

Önnek lehetősége van arra is, hogy kevesebbe kerüljön a reluxa otthonába. Webáruházunk kínálatából könnyen ki tudja választani a megfelelőt szín és típus szerint. A javításához is megtalál mindenféle alkatrészt. Amennyiben saját maga szereli fel reluxáját, akkor nem kell költenie kiszállási és munkadíjra.

Rendelje meg reluxáját most!

Válassza ki a reluxa webáruházban!


Ön a következő kulcsszavakkal érkezett az oldalunkra: reluxa, alumínium reluxa, fareluxa, reluxa árak, fa reluxa, fa reluxa ára

Dósa Géza
Dósa Géza
ügyvezető

Dósa Kft.